Panna cotta
Panna cotta:
- 500 ml šľahačka
- 500 ml mlieka
- 4PL cukru
- 7 plátkov želatíny
Želatínu namočíme do studenej vody a postupujeme podľa návodu na obale.
Šľahačku, mlieko a cukor zohrejeme, kým sa nerozpustí cukor (nemusí prevrieť).
Keď je zmes teplá nie príliš horúca vložíme do nej želatínu a premiešame aby sa rozpustila.
Nalejeme do misiek a necháme 4 hodiny stuhnúť v chladničke.
Ovocná časť:
- cca 500g lesného alebo iného ovocia
- Moscato De Luxe Fragola (podľa potreby, aby bolo ovocnej zložky cca 500ml) – môže sa nahradiť aj vodou:)
- cukor
- citrónová šťava
- 3 plátky želatíny
Želatínu namočíme do studenej vody a postupujeme podľa návodu na obale.
Ovocie a Moscato (môže byť aj voda) rozvaríme, prepasírujeme a podľa potreby dochutíme cukrom a citrónovou šťavou, dolejeme Moscatom alebo vodou tak aby sme mali cca 500ml.
Keď je zmes teplá nie príliš horúca vložíme do nej želatínu a premiešame aby sa rozpustila.
Nalejeme do misiek na panna cottu a necháme 4 hodiny stuhnúť v chladničke.
Táto dávka je na 10ks
Komentáre
Zverejnenie komentára