Panna cotta











Panna cotta:

  • 500 ml šľahačka
  • 500 ml mlieka
  • 4PL cukru
  • 7 plátkov želatíny

 

Želatínu namočíme do studenej vody a postupujeme podľa návodu na obale.

Šľahačku, mlieko a cukor zohrejeme, kým sa nerozpustí cukor (nemusí prevrieť).

Keď je zmes teplá nie príliš horúca vložíme do nej želatínu a premiešame aby sa rozpustila.

Nalejeme do misiek a necháme 4 hodiny stuhnúť v chladničke.

 

Ovocná časť:

  • cca 500g lesného alebo iného ovocia
  • Moscato De Luxe Fragola (podľa potreby, aby bolo ovocnej zložky cca 500ml) – môže sa nahradiť aj vodou:)
  • cukor
  • citrónová šťava
  • 3 plátky želatíny

 

Želatínu namočíme do studenej vody a postupujeme podľa návodu na obale.

Ovocie a Moscato (môže byť aj voda) rozvaríme, prepasírujeme a podľa potreby dochutíme cukrom a citrónovou šťavou, dolejeme Moscatom alebo vodou tak aby sme mali cca 500ml.

Keď je zmes teplá nie príliš horúca vložíme do nej želatínu a premiešame aby sa rozpustila.

Nalejeme do misiek na panna cottu a necháme 4 hodiny stuhnúť v chladničke.

Táto dávka je na 10ks

Komentáre

Obľúbené príspevky