Lotus cheesecake - nepečený


 







Korpus:

  • 210g Lotus sušienok
  • 80g masla


Plnka:

  • 500g mascarpone
  • 500g gréckeho jogurtu
  • 300g. Lotus nátierky
  • 1ČL vanilkového extraktu


Poleva:

  • 100g Lotus nátierky
  • 100ml smotany na šľahanie


V miske podrvíme súšienky, polejeme ich rozpusteným maslom a premiešame. Hmotu dáme na spodok tortovej formy a necháme v chladničke, kým nevytvoríme plnku. V mikrovlnke necháme rozpustiť Lotus nátierku. Mascarpone, jogurt, rozpustenú Lotus nátierku a vanilkový extrakt dobre premiešame a nanesieme na sušienkový korpus a dáme do chladničky. Pripravíme si polevu, Lotus nátierku roztopíme v mikrovlnke pridáme smotanu na šľahanie a dobre premiešame, v prípade potreby dáme na 20 sekúnd do mikrovlnky, premiešame a vylejeme na cheesecake, ozdobíme rozdrvenými sušienkami, čučoriedkami a lístkami mäty.

Komentáre

Obľúbené príspevky