Vianočný kapor so šalátom






Vyprážaný kapor:

Potrebujeme:
  • kapor
  • mlieko
  • cibuľa 
  • cesnak
  • hladká múka 
  • vajce
  • strúhanka


Kapra stiahneme z kože a nakrájame na podkovičky. Dáme do misky a pridáme cibuľu a cesnak nakrájané na plátky. Zalejeme mliekom a necháme odležať aspoň 4 hodiny. 


Kapra potom vyberieme z mlieka, necháme odkvapkať a obalí sa v trojobale a vypražíme na oleji.


Domáca majonéza:


Potrebujeme:
  • 3 vajcia
  • 1dcl mlieka
  • olej podľa podtreby
  • 1 KL soli
  • 1 citrón
  • čierne korenie
  • 3 ČL horčice



Uvaríme si vajcia a keď sú vychladnuté ošúpeme ich a v mixéri rozmixujeme s mliekom a soľou. Za stáleho mixovanie mali prilievame olej až kým nebude mať zmes konzistenciu majonézy. Prídáme šťavu z jedného citróna, korenie a horčicu. Rozmixujeme a necháme vychladnúť a pridáme do šalátu. Treba mať na pamäti, že samotná majonéza musí mať výraznejšiu chuť lebo keď sa zmieša so šalátom jej chuť sa zmierni.


Šalát:
Potrebujeme:
  • zemiaky
  • mrkva
  • zavárané uhorky
  • kukurica
  • 300 g bieleho jogurtu
  • domáca majonéza
  • soľ
  • korenie


Do hrnca dáme variť celé zemiaky (neošúpané) k zemiakom pridáme aj mrkvu tiež neošúpanú a varíme kým budú mäkké cca 15-20 minút. Zlejeme vodu a zemiaky a mrkvu prepláchneme studenou vodou a necháme prikryté cca 10 min. Zlejeme zvyšnú vodu a necháme odkryté vychladnúť. Potom zemiaky ošúpeme a pretlačíme cez štvorčekovú mriežku. Zemiaky dáme do väčšej misky a pridáme soľ a korenie. Očistíme si aj uvarenú mrkvu a nakrájame ju na štvrťky a tie nakrájame na plátky a pridáme k zemiakom. Tak isto nakrájame zavárané uhorky a tiež ich pridáme k zemiakom. K zmesi pridáme sterilizovanú kukuricu. Nakoniec pridáme jogurt a domácu majonézu osolíme, okoreníme a dáme do chladničky odstáť. 



Komentáre

Obľúbené príspevky