Vianočný kapor so šalátom
Vyprážaný kapor:
Potrebujeme:
- kapor
- mlieko
- cibuľa
- cesnak
- hladká múka
- vajce
- strúhanka
Kapra stiahneme z kože a nakrájame na podkovičky. Dáme do misky a pridáme cibuľu a cesnak nakrájané na plátky. Zalejeme mliekom a necháme odležať aspoň 4 hodiny.
Kapra potom vyberieme z mlieka, necháme odkvapkať a obalí sa v trojobale a vypražíme na oleji.
Domáca majonéza:
Potrebujeme:
- 3 vajcia
- 1dcl mlieka
- olej podľa podtreby
- 1 KL soli
- 1 citrón
- čierne korenie
- 3 ČL horčice
Uvaríme si vajcia a keď sú vychladnuté ošúpeme ich a v mixéri rozmixujeme s mliekom a soľou. Za stáleho mixovanie mali prilievame olej až kým nebude mať zmes konzistenciu majonézy. Prídáme šťavu z jedného citróna, korenie a horčicu. Rozmixujeme a necháme vychladnúť a pridáme do šalátu. Treba mať na pamäti, že samotná majonéza musí mať výraznejšiu chuť lebo keď sa zmieša so šalátom jej chuť sa zmierni.
Šalát:
Potrebujeme:
- zemiaky
- mrkva
- zavárané uhorky
- kukurica
- 300 g bieleho jogurtu
- domáca majonéza
- soľ
- korenie
Do hrnca dáme variť celé zemiaky (neošúpané) k zemiakom pridáme aj mrkvu tiež neošúpanú a varíme kým budú mäkké cca 15-20 minút. Zlejeme vodu a zemiaky a mrkvu prepláchneme studenou vodou a necháme prikryté cca 10 min. Zlejeme zvyšnú vodu a necháme odkryté vychladnúť. Potom zemiaky ošúpeme a pretlačíme cez štvorčekovú mriežku. Zemiaky dáme do väčšej misky a pridáme soľ a korenie. Očistíme si aj uvarenú mrkvu a nakrájame ju na štvrťky a tie nakrájame na plátky a pridáme k zemiakom. Tak isto nakrájame zavárané uhorky a tiež ich pridáme k zemiakom. K zmesi pridáme sterilizovanú kukuricu. Nakoniec pridáme jogurt a domácu majonézu osolíme, okoreníme a dáme do chladničky odstáť.
Komentáre
Zverejnenie komentára