Rybacia polievka




Potrebujeme:
  • odrezky z rýb, hlavy z kapra, kožu z kapra, ikry a mlieč ak máme,
  • 5 mrkiev
  • 3 petržleny
  • 1/2 zeleru
  • 2 bobkové listy
  • 4 guličky nového korenia
  • 10 guličiek čierneho korenia
  • 1 chilli paprička
  • soľ


Hlavy z kapra (odstránime žiabre aby polievka nebola horká), kože a iné odrezky sa zalejú vodou pridáme 2 očistené mrkvy, 1 očistený petržlen a 1/4 zeleru a bobkový list, celé čierne a nové korenie a varíme cca hodinu.

Na masle orestujeme na hrubo nastrúhané 3 mrkvy potom pridáme 2 nahrubo nastrúhané petržleny a 1/4 zeleru, všetko spolu orestujeme a zalejeme vriacou vodou (aby bolo vody zarovno zeleniny) a varíme cca 15 minút.

Mäso z rýb oberieme od kosti a vývar precedíme do zmesi mrkvy, petržlenu a zeleru (zeleninu s ktorou sa varili ryby nebudeme potrebovať) pridáme vykostené rybacie mäso, chilli papričku, dochutíme soľou a korením. Všetko spolu povaríme a môžeme podávať.

Komentáre

Obľúbené príspevky