Rybacia polievka
Potrebujeme:
- odrezky z rýb, hlavy z kapra, kožu z kapra, ikry a mlieč ak máme,
- 5 mrkiev
- 3 petržleny
- 1/2 zeleru
- 2 bobkové listy
- 4 guličky nového korenia
- 10 guličiek čierneho korenia
- 1 chilli paprička
- soľ
Hlavy z kapra (odstránime žiabre aby polievka nebola horká), kože a iné odrezky sa zalejú vodou pridáme 2 očistené mrkvy, 1 očistený petržlen a 1/4 zeleru a bobkový list, celé čierne a nové korenie a varíme cca hodinu.
Na masle orestujeme na hrubo nastrúhané 3 mrkvy potom pridáme 2 nahrubo nastrúhané petržleny a 1/4 zeleru, všetko spolu orestujeme a zalejeme vriacou vodou (aby bolo vody zarovno zeleniny) a varíme cca 15 minút.
Mäso z rýb oberieme od kosti a vývar precedíme do zmesi mrkvy, petržlenu a zeleru (zeleninu s ktorou sa varili ryby nebudeme potrebovať) pridáme vykostené rybacie mäso, chilli papričku, dochutíme soľou a korením. Všetko spolu povaríme a môžeme podávať.
Komentáre
Zverejnenie komentára