Ananásový tarte tatin


Prísady:
  • 1 ananás
  • 10 dkg trstinového cukru
  • 1 celá škorica
  • 1 vanilkový lusk
  • lístkové cesto
  • vanilková zmrzlina


Ideálne na prípravu je opekať ananás v panvici, ktorú môžeme dať do rúry na zapečenie (ak má kovovú rúčku) ak nie tak sa najskôr ananás opečie na panvici a potom sa preloží na plech.

Ananás očistíme a nakrájame na plátky. Na panvicu nalejeme trochu vody cukor rozpustíme cukor a vytvoríme karamel. Pridáme škoricu a rozpolený vanilkový lusk a pridáme ananás a opekáme z oboch strán.


Opečený ananás preložíme na okrúhly plech alebo zapekacej misky vymazaný maslom. Škoricu a vanilkový lusk už do zapekacej misky nedávame.


Lístkové cesto vyvaľkáme, vykrojíme z neho kruh väčší ako je plech. Cesto položíme na ananás a kraje cesta zo všetkých strán podložíme pod ananás aby sa cesto nescvrklo. Vidličkou urobíme v ceste dierky aby mohla unikať prebytočná para a pečieme cca 20-30 min pri 180°C.


Koláč necháme vychladnúť.


Potom preklopíme na tanier. Nakrájame na trojuholníky a podávame s vanilkovou zmrzlinou.

Komentáre

Obľúbené príspevky