Gaštanová bezlepková torta
Korpus:
Plnka:
Ostatné ingrediencie:
Do dvoch misiek si oddelíme žĺtky a bielka. Žĺtky chvíľu predšľaháme a pridáme dva kusy
rozmrazeného gaštanového pyré, keďže je toto pyré už dochutené cukrom aj rumom, nemusíme dochucovať. Žĺtky s pyré šľaháme až kým nám nevznikne nadýchaný krém. Z bielkov si ušľaháme tuhý sneh a potom sneh do gaštanovej masy po lyžiciach opatrne primiešame, aby bol korpus nadýchaný. Potom do vymastenej a múkou vysypanej (pri bezlepkových stačí len vymastiť, cesto sa vyklopí aj tak) formy nalejeme pripravenú masu. Korpus vložíme do predhriatej rúry na 180°C a teplotu znížime na 160°C. Pečieme cca 40-45 minút. Počas pečenia rúru neotvárať!!! Po vybratí z rúry necháme korpus postáť cca 30 min., aby pekne sadol a vychladol. Po vychladnutí prekrojíme korpus na dve polovice. Spodnú časť pokvapkáme rumom a natrieme džemom.
Pripravíme si plnku. Vyšľaháme si dve šľahačky v prášku podľa návodu a pridáme rozdrvené rozmrazené gaštanové pyré, spolu vyšľaháme. Polovicu plnky natrieme na korpus, na ktorý sme si už dali rum a džem. Priložíme druhým korpusom a vrch aj so stranami potrieme zvyškom z plnky. Ozdobíme a necháme odležať aspoň 3 hodinky.
- 8 vajec,
- 2 gaštanové pyré (1kus = 250 g).
Plnka:
- 2 šľahačky v prášku,
- 3dcl mlieka,
- 1 gaštanové pyré.
Ostatné ingrediencie:
- 1dcl rumu,
- kyslý džem.
Do dvoch misiek si oddelíme žĺtky a bielka. Žĺtky chvíľu predšľaháme a pridáme dva kusy
rozmrazeného gaštanového pyré, keďže je toto pyré už dochutené cukrom aj rumom, nemusíme dochucovať. Žĺtky s pyré šľaháme až kým nám nevznikne nadýchaný krém. Z bielkov si ušľaháme tuhý sneh a potom sneh do gaštanovej masy po lyžiciach opatrne primiešame, aby bol korpus nadýchaný. Potom do vymastenej a múkou vysypanej (pri bezlepkových stačí len vymastiť, cesto sa vyklopí aj tak) formy nalejeme pripravenú masu. Korpus vložíme do predhriatej rúry na 180°C a teplotu znížime na 160°C. Pečieme cca 40-45 minút. Počas pečenia rúru neotvárať!!! Po vybratí z rúry necháme korpus postáť cca 30 min., aby pekne sadol a vychladol. Po vychladnutí prekrojíme korpus na dve polovice. Spodnú časť pokvapkáme rumom a natrieme džemom.
Pripravíme si plnku. Vyšľaháme si dve šľahačky v prášku podľa návodu a pridáme rozdrvené rozmrazené gaštanové pyré, spolu vyšľaháme. Polovicu plnky natrieme na korpus, na ktorý sme si už dali rum a džem. Priložíme druhým korpusom a vrch aj so stranami potrieme zvyškom z plnky. Ozdobíme a necháme odležať aspoň 3 hodinky.
tak ale tato mi je nejaka povedoma... ;-)
OdpovedaťOdstrániťTento komentár bol odstránený autorom.
OdpovedaťOdstrániťpodobnosť nie je náhodná keďže recept mám od teba :D a ďakujem Ti zaň ;)
OdpovedaťOdstrániť