Ovocný raw koláč (bezlepkový, bezlaktózový a bez cukru)


Korpus:

  • 200 g mixu mletých orechov
  • 150 g mixu sušeného ovocia (ďatle a hrozienka)

Krém:

  • 400 g namočených kešu orechov (aspoň 4 hodiny)
  • 1 veľký banán
  • 2 veľké lyžice kokosového oleja (masla)
  • 200 g drobného ovocia
  • 1 vanilkový struk (nemusí byť)
  • štvrť lyžičky stévie (1 PL medu)
Na vysokootáčkovom mixéri rozmixujeme suroviny na korpus a vyložíme ním tortovú formu. Následne vymixujeme krém zo všetkých ostatných prísad. Rovnomerne ho rozotrieme na korpus a necháme v chlade stuhnúť aspoň 3 hodiny. Potom posypeme ovocím a podávame.
Poznámka: Môže sa podávať aj navrstvené v slkenených pohároch.

Komentáre

Obľúbené príspevky