Ovocný raw koláč (bezlepkový, bezlaktózový a bez cukru)
Korpus:
- 200 g mixu mletých orechov
- 150 g mixu sušeného ovocia (ďatle a hrozienka)
Krém:
- 400 g namočených kešu orechov (aspoň 4 hodiny)
- 1 veľký banán
- 2 veľké lyžice kokosového oleja (masla)
- 200 g drobného ovocia
- 1 vanilkový struk (nemusí byť)
- štvrť lyžičky stévie (1 PL medu)
Na vysokootáčkovom mixéri rozmixujeme suroviny na korpus a vyložíme ním tortovú formu. Následne vymixujeme krém zo všetkých ostatných prísad. Rovnomerne ho rozotrieme na korpus a necháme v chlade stuhnúť aspoň 3 hodiny. Potom posypeme ovocím a podávame.
Poznámka: Môže sa podávať aj navrstvené v slkenených pohároch.
Komentáre
Zverejnenie komentára