Jesenné krupoto


  • jačmenné krúpy,
  • tekvica Hokaido,
  • špenát,
  • gaštany,
  • vývar,
  • víno,
  • soľ,
  • korenie,
  • parmezán.


Uvaríme samostatne krúpy vo vývare a kým sa neuvaria dolievame vodou. Tekvicu Hokaido rozpolíme a vyberieme semienka zvyšok nakrájame na malé kocky, pri tekvici Hokaido nie je potrebné odstrániť šupku. Tekvicu uvaríme alebo upečieme na plechu v rozohriatej rúre, kým nie je tekvica mäkká. Gaštany tiež uvaríme alebo upečieme. 

Na panvicu vysypeme uvarené krúpy podlejeme ich trochou vína pridáme špenátové listy, tekvicu a očistené gaštany nalámané na väčšie kusy, osolíme, okoreníme a posypeme nastrúhaným parmezánom. Varíme, kým sa neodparí víno. Podávame posypané parmezánom. 

Komentáre

Obľúbené príspevky