Jesenné krupoto
- jačmenné krúpy,
- tekvica Hokaido,
- špenát,
- gaštany,
- vývar,
- víno,
- soľ,
- korenie,
- parmezán.
Uvaríme samostatne krúpy vo vývare a kým sa neuvaria dolievame vodou. Tekvicu Hokaido rozpolíme a vyberieme semienka zvyšok nakrájame na malé kocky, pri tekvici Hokaido nie je potrebné odstrániť šupku. Tekvicu uvaríme alebo upečieme na plechu v rozohriatej rúre, kým nie je tekvica mäkká. Gaštany tiež uvaríme alebo upečieme.
Na panvicu vysypeme uvarené krúpy podlejeme ich trochou vína pridáme špenátové listy, tekvicu a očistené gaštany nalámané na väčšie kusy, osolíme, okoreníme a posypeme nastrúhaným parmezánom. Varíme, kým sa neodparí víno. Podávame posypané parmezánom.
Komentáre
Zverejnenie komentára