Palacinky
3 dcl mlieka,
1,5 dcl vody (sýtená minerálna voda je najlepšia, palacinky sú potom nadýchanejšie),
0,5 dcl oleja,
2 vajcia,
20 dkg špaldovej múky,
1 PL trstinového cukru,
štipka soli,
štipka škorice.
Do samostatnej misky dáme pevné zložky: cukor, preosiatu múku, soľ a škoricu. Do samostatnej nádoby tekuté zložky: mlieko a vodu. V miske rozšľaháme vajcia a pridáme olej a ďalej primiešavame postupne tekuté a tuhé zložky až kým nevytvoríme tekuté cesto. Pri robení palaciniek už netreba používať olej, stačí len pri prvej palacinke použiť trochu oleja.
Hotové palacinky môžeme podávať napr. s Nutelou, jahodami a šľahačkou.
Komentáre
Zverejnenie komentára