Čučoriedkovo - tvarohový koláč


Cesto:
  • 4 vajcia,
  • 1/2 hrnčeka trstinového cukru,
  • 1/4 balíčka kypriaceho prášku bez fosfátov,
  • 1 a 1/2 hrnčeka špaldovej múky,
  • 1/4 hrnčeka oleja.


Zo 4 bielkov a 4 PL trstinového cukru vyšľaháme tuhý sneh. Žĺtky a zvyšok cukru vyšľaháme do peny. Primiešame preosiatu múku a kypriaci prášok, primiešame olej a nakoniec do zmesi primiešame sneh z bielkov. Vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. 

Tvarohová plnka:
  • 1 jemný tvaroh,
  • 1 vajce,
  • 3 PL trstinového cukru.
Do rozšľahaného vajca primiešame tvaroh a cukor a dôkladne premiešame. Tvarohovú hmotu dávame pomocou lyžičiek na cesto a nakoniec cesto posypeme čučoriedkami.
   


Mrvenička:
  • 30 g masla,
  • 50 g špaldovej múky,
  • 60 g trstinového cukru.
Z mäkkého masla, múky a cukru vytvoríme sypkú mrveničku, ktorú rovnomerne nasypeme na koláč.



Koláč pečieme cca 30 min. pri teplote 160 ° C.




Komentáre

Obľúbené príspevky