Čučoriedkovo - tvarohový koláč
Cesto:
- 4 vajcia,
- 1/2 hrnčeka trstinového cukru,
- 1/4 balíčka kypriaceho prášku bez fosfátov,
- 1 a 1/2 hrnčeka špaldovej múky,
- 1/4 hrnčeka oleja.
Zo 4 bielkov a 4 PL trstinového cukru vyšľaháme tuhý sneh. Žĺtky a zvyšok cukru vyšľaháme do peny. Primiešame preosiatu múku a kypriaci prášok, primiešame olej a nakoniec do zmesi primiešame sneh z bielkov. Vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie.
Tvarohová plnka:
- 1 jemný tvaroh,
- 1 vajce,
- 3 PL trstinového cukru.
Mrvenička:
- 30 g masla,
- 50 g špaldovej múky,
- 60 g trstinového cukru.
Z mäkkého masla, múky a cukru vytvoríme sypkú mrveničku, ktorú rovnomerne nasypeme na koláč.
Koláč pečieme cca 30 min. pri teplote 160 ° C.
Komentáre
Zverejnenie komentára