Jahodovo - ricottová torta
Korpus:
- 4 - 6 sušienky BeBe Dobré ráno - kakaové,
- maslo.
- 500g jahôd,
- 250g ricotty,
- 300ml smotany na šľahanie (33%),
- 1 sáčok želatíny,
- 100ml mlieka,
- 140g trstinového cukru.
Sušienky rozdrvíme podľa toho akú veľkú formu zvolíme použijeme dostatočný počet sušienok. Maslo roztopíme a rozdrvené sušienky ním polejeme podľa potreby aby sušienky boli mäkšie ale aby tam nebolo veľa zbytočne veľa masla. Zmes navrstvíme na dno tortovej formy a popritláčame ho aby bolo podľa možnosti rovnako vysoké a držalo spolu a nerozpadávalo sa. Kým spracujeme plnku dáme cesto do chladničky. Želatínu si pripravíme podľa návodu v mlieku. Jahody rozmačkáme a prepasírujeme cez jemné sitko aby sme sa zbavili jadierok. Do jahôd vmiešame cukor, ricottu a zmiešame, pridáme želatínu s mliekom a zamiešame. Vyšľaháme šľahačku a opatrne ju vmiešame do hmoty. Zmes vylejeme na korpus a necháme ideálne cez noc stuhnúť.
Komentáre
Zverejnenie komentára