Macarons
- 30g kryštálového cukru
- 220g práškového cukru
- 120g mandľovej múčky
- 3ks vajcia
- zmes kávy a kakaa
- čokoláda na varenie
- mlieko
Postup:
Oddelíme si žĺtka od bielkov. Bielka vyšľaháme do hustej peny. Postupne zašľahávame kryštálový cukor. Hmotu dáme do väčšej misy. Pridáme práškový cukor a mandľovú múčku. Miešame, kým nevznikne hladká, lesklá, tekutá hmota. Hmotu dáme do cukrárskeho vrecka a na plechu (vymastenom alebo s papierom na pečenie) vytvárame kolieska. Veľkosť môže by akákoľvek, len všetky kolieska musia byť rovnaké. Kolieska posypeme zmesou kakaa a kávy. Necháme odstáť 1 hodinu. Potom pečieme na 170 °C približne 14 minút.
Plnka:
Čokoládu rozpustíme v mlieku nad parou. Postupne pridávame maslo. Pridáme zomletú kávu. Ak má plnka hladkú štruktúru, misu si prekryjeme fóliou. Necháme oddýchnuť a vychladnúť. Plnku dáme do cukrárskeho vrecka a dávame na kolieska. Zlepíme. Necháme odstáť.
Komentáre
Zverejnenie komentára