Macarons



  • 30g kryštálového cukru
  • 220g práškového cukru
  • 120g mandľovej múčky
  • 3ks vajcia
  • zmes kávy a kakaa
  • čokoláda na varenie
  • mlieko
Postup:
Oddelíme si žĺtka od bielkov. Bielka vyšľaháme do hustej peny. Postupne zašľahávame kryštálový cukor. Hmotu dáme do väčšej misy. Pridáme práškový cukor a mandľovú múčku. Miešame, kým nevznikne hladká, lesklá, tekutá hmota. Hmotu dáme do cukrárskeho vrecka a na plechu (vymastenom alebo s papierom na pečenie) vytvárame kolieska. Veľkosť môže by akákoľvek, len všetky kolieska musia byť rovnaké. Kolieska posypeme zmesou kakaa a kávy. Necháme odstáť 1 hodinu. Potom pečieme na 170 °C približne 14 minút.
Plnka:
Čokoládu rozpustíme v mlieku nad parou. Postupne pridávame maslo. Pridáme zomletú kávu.  Ak má plnka hladkú štruktúru, misu si prekryjeme fóliou. Necháme oddýchnuť a vychladnúť. Plnku dáme do cukrárskeho vrecka a dávame na kolieska. Zlepíme. Necháme odstáť.

Komentáre

Obľúbené príspevky