Torta Emotion
Cesto:
4 vajcia
120 g masla
120 g práškového cukru
1 PL kakaa
150 g čokolády
150 g polohrubej múky
1 PL prášku do pečiva
30 g pomletých
mandlí
2 PL limetkovej šťavy /citronovej/
marhulový
džem na potretie
1 dl vaječného likéru
1/2 dl rumu na zálievku.
Krém:
250 ml smotany
na šľahanie
450 ml mlieka
1 vanilkový lusk
2 vajcia
2 zlaté
klasy
100 g bielej čokolády
120 g práškového cukru
120 g maslo
1
želatínový stužovač Dr. Oetker alebo 4 plátky želatíny.
Žĺtky,
maslo a práškový cukor spolu vymiešame do peny. Pridáme preosiate kakao, vychladnutú roztopenu čokoládu, múku, prášok do pečiva, pomleté mandle a limetkovú šťavu. Nakoniec do hmoty postupne
primiešame vyšľahaný sneh. Vylejeme do formy vyloženej papierom na pečenie a pomaly pečieme
pri 170 °C asi 45-50 min. Korpus nesmie byť vysušený. Ešte horúce cesto popicháme špajdlou a polejeme
celú tortu vaječným likérom pomiešaným s rumom. Vychladnutý korpus natrieme marhuľovým
lekvárom.
Nad parou vyšľaháme 2 celé vajcia a asi polovicu práškového cukru z celého
množstva. Odstavíme a necháme vychladnúť. V smotane a mlieku rozmiešame zlatý klas, zvyšok cukor a vanilku. Uvaríme na puding. Do horúceho pudingu pridáme bielu
čokoládu a zamiešame. Pomaly puding po vychladnutí spájame s
maslom. Potom zľahka primiešame vajcia šľahané nad
parou a na koniec želatínu. Touto
masou natrieme celú tortu aj boky. Dáme stuhnúť do chladu. Asi
po hodine natrieme horúcou čokoládou a ozdobíme.
Komentáre
Zverejnenie komentára