Torta Emotion



Cesto:
4 vajcia
120 g masla
120 g práškového cukru
1 PL kakaa
150 g čokolády
150 g polohrubej múky
1 PL prášku do pečiva
30 g pomletých mandlí
2 PL limetkovej šťavy /citronovej/
marhulový džem na potretie
1 dl vaječného likéru
1/2 dl rumu na zálievku.

Krém:
250 ml smotany na šľahanie 
450 ml mlieka
1 vanilkový lusk
2 vajcia
2 zlaté klasy
100 g bielej čokolády
120 g práškového cukru
120 g maslo
1 želatínový stužovač Dr. Oetker alebo 4 plátky želatíny.

Žĺtky, maslo a práškový cukor spolu vymiešame do peny. Pridáme preosiate kakao, vychladnutú roztopenu čokoládu, múku, prášok do pečiva, pomleté mandle a limetkovú šťavu. Nakoniec do hmoty postupne primiešame vyšľahaný sneh. Vylejeme do formy vyloženej papierom na pečenie a pomaly pečieme pri 170 °C asi 45-50 min. Korpus nesmie byť vysušený. Ešte horúce cesto popicháme špajdlou a polejeme celú tortu vaječným likérom pomiešaným s rumom. Vychladnutý korpus natrieme marhuľovým lekvárom.

Nad parou vyšľaháme 2 celé vajcia a asi polovicu práškového cukru z celého množstva. Odstavíme a necháme vychladnúť. V smotane a mlieku rozmiešame zlatý klas, zvyšok cukor a vanilku. Uvaríme na puding. Do horúceho pudingu pridáme bielu čokoládu a zamiešame. Pomaly puding po vychladnutí spájame s maslom. Potom zľahka primiešame vajcia šľahané nad parou a na koniec želatínu. Touto masou natrieme celú tortu aj boky. Dáme stuhnúť do chladu. Asi po hodine natrieme horúcou čokoládou a ozdobíme.


Komentáre

Obľúbené príspevky