Dusený králik na červenom víne s paradajkami a olivami




1 celý králik
morská soľ
čierne korenie
olivový olej
2 mrkvy
1 cibuľa
3 strúčiky cesnaku
čerstvý tymian a bazalka
200 ml červeného vína
400 g paradajok (alebo 1 plechovka lúpaných paradajok)
hrsť čiernych olív
asi 1 l zeleninového vývaru
hrsť čerstvej petržlenovej vňate

Králika rozporciujeme na menšie kúsky. Prebytočné kosti a nečistoty odrežeme. Mäso dôkladne osolíme, okoreníme a sprudka opečieme na olivovom oleji vo väčšom hrnci zo všetkých strán do zlatohneda.
Očistenú mrkvu nakrájame na malé kocky alebo kolieska, cibuľu a cesnak nadrobno. Spolu s niekoľkými vetvičkami tymianu pridáme k opečenému králikovi a krátko (asi 5 minút) restujeme.
Podlejeme červeným vínom. Keď sa alkohol z vína odparí, pridáme ošúpané paradajky nakrájané na menšie kocky a čierne olivy. Premiešame, podlejeme teplým vývarom a za občasného miešania dusíme pod pokrievkou domäkka (asi 40 minút). Podľa potreby môžeme podliať vývarom.
Podávame s pečenými zemiakmi a cviklou a paradajkovým šalátom.

Komentáre

Obľúbené príspevky