Vyprážaná baza s jahodovou dreňou
Kvety bazy (so stopkami),
100 ml mlieka,
50 ml radlera alebo Sprite,
1 vajce,
80 g hladkej múky,
štipka prášku do pečiva,
štipka soli,
2 cl rumu,
slnečnicový olej na vyprážanie,
jahody,
cukor.
Z mlieka, radlera, rumu, vajca, hladkej múky a prášku do pečiva vypracujeme cestíčko, ktoré by nemalo byť ani veľmi husté ani veľmi riedke. Podľa potreby osolíme alebo pridáme cukor (môže sa podávať aj na slano napr. so zemiakmi a tatárskou omáčkou). Umyté kvety bazy namočíme do cestíčka tak, že ich držíme za stopku. Počas praženia odstrihneme prebytočné stopky a opražíme aj z druhej strany. Podávame s jahodovým pyré, do ktorého pridáme cukor podľa potreby.
Komentáre
Zverejnenie komentára