Pstruh na masle s karamelizovanou mrkvou a vínovou omáčkou


Príprava pstruha:
2 pstruhy (filety z dvoch pstruhov),
korenie na ryby,
soľ,
korenie,
maslo.

Pstruha vyfiletujeme a na koži narežeme niekoľko zárezov. Posolíme a pokoreníme z oboch strán a opečieme na masle.

Kandizovaná mrkva:
4 mrkvy,
1 PL trstinového cukru,
maslo.

Mrkvu ošúpeme, môžeme nechať trochu vňate a prekrojíme ju na polovicu alebo na štvrtiny a varíme 1 - 2 min. vo vriacej vode. Potom mrkvu preložíme do ľadovej vody, zachová si tak farbu. Odkvapkanú mrkvu opečieme na masle a posypeme trstinovým cukrom a necháme skaramelizovať.

Vínová omáčka:
2 žĺtky,
50 ml bieleho suchého vína,
100 g masla,
štipka cukru,
soľ
hrsť byliniek (petržlenová vňať, kôpor, estragón...)

Do misky vložíme žĺtky, víno a maslo a celé to šľaháme metličkou vo vodnom kúpeli na miernom ohni kým sa zo zmesi nevytvorí pena. Teploty surovín sa vyrovnávajú takže sa omáčka nezrazí. Vyberieme z vodného kúpeľa a osolíme, okoreníme, podľa potreby pridáme štipku cukru a pridáme nakrájané bylinky.

Šalát:
zmes listového šalátu,
cherry paradajky,
baby cvikla,
1 PL medu,
šťava z 1 citróna,
olivový olej,
soľ,
korenie.

Zmiešame listový šalát, nakrájané charry paradajky a baby cviklu a zalejeme zálievkou, ktorú pripravíme zmiešaním medu, citrónovej šťavy a olivového oleja, osolíme a okoreníme.


Komentáre

Obľúbené príspevky