Ovocný koláč
Cesto:
3 vajcia
½ hrnčeka kryštálového cukru
2 hrnčeky polohrubej múky
1 kypriaci prášok do pečiva
1 hrnček mlieka
20 g kakaa holandského typu
½ hrnček oleja + trocha na plech
múka na vysypanie plechu
Plnka:
1 mascarpone
2 x 250 ml šľahačkovej smotany
2 stužovače šľahačky
2 balíčky vanilkového cukru
Ovocné želé:
200 g práškového cukru
700 g ovocia (jahody, lesná zmes)
2 balíček práškovej želatíny (na 0,5 l tekutiny)
Rúru predhrejeme na 170 ° C. Vajcia s cukrom vyšľaháme do peny,
pridáme preosiatu múku s práškom do pečiva, mlieko a kakao, šľaháme a postupne prilievame olej. Hotové cesto vylejeme na vymastený
a múkou vysypaný plech a pečieme 30-40 min. Necháme vychladnúť. Vyšľaháme šľahačku s vanilkovým cukrom a stužovačom. Do mascarpone primiešame šľahačku a rozotrieme na hotový korpus a dáme do chladničky. Kúsky jahôd a lesnú zmes posypeme cukrom a necháme pol hodinu postáť, aby ovocie pustilo šťavu. Šťavu z ovocia zlejeme a dolejeme vodou do ½ litra. Podľa návodu si pripravíme želatínu. Na koláč poukladáme ovocie a zalejeme ovocným želé a odložíme do chladničky kým želé nestuhne.
Komentáre
Zverejnenie komentára