Krémová polenta so špargľovo-klobáskovou omáčkou



Omáčka:
paradajky (alebo sterilizované drvené paradajky),
špargľa,
mrkva,
klobása,
olivový olej,
maslo,
soľ,
korenie,
bazalka,
tymián.

Na oleji a masle opražíme nakrájanú cibuľu a potom klobásu a mrkvu nakrájanú na kolieska. Pridáme paradajky nakrájané na kúsky a pridáme uvarenú a nakrájanú špargľu. Osolíme a okoreníme a pridáme bylinky.

Polenta:
250 ml mlieka,
250 ml vody,
150 g polenty,
maslo,
parmezán,
soľ,
korenie.

V hrnci zmiešame mlieko a vodu, privedieme do varu a za stáleho miešania primiešavame polentu a varíme za stáleho miešania podľa návodu cca 5 minút kým sa kaša neoddeľuje od hrnca. Primiešame maslo a nastrúhaný parmezán, osolíme a okoreníme. Podávame posypané parmezánom.


Komentáre

Obľúbené príspevky