Čokoládové rezy s jahodovým krémom
Cesto:
75 g horkej čokolády,
40 g masla,
2 vajcia,
50 g trstinového cukru,
30 g hladkej múky,
50 ml mlieka,
1/2 ČL prášku do pečiva.
Roztopíme maslo a odstavíme z plameňa, pridáme čokoládu a miešame kým sa neroztopí. Žĺtky vyšľaháme s cukrom do peny. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Do žĺtkovej peny postupne primiešame múku, prášok do pečiva, mlieko a všetko premiešame. Potom pridáme vychladenú čokoládu a nakoniec opatrne vmiešame sneh. Pečieme na plechu vystlanom papierom na pečenie. Pečieme 10 min. pri 180 °C, cesto je tenké takže naň treba dávať pozor aby sa nespálilo.
Plnka:
250 g tvarohu (jemného),
80 g trstinového cukru,
jahody,
želatína,
Želatínu necháme napučať v studenej vode podľa návodu. Tvaroh vymiešame s cukrom a pridáme nakrájané jahody na malé kúsky. Želatínu zohrejeme podľa návodu a primiešame do tvarohovej zmesi.
Upečené a vychladnuté cesto nakrájame na 3 rovnaké diely. Prvý diel dáme na spodok, na to dáme 1/3 plnky, celý postup opakujeme. Poslednú vrstvu cesta zakryjeme poslednou časťou plnky a dáme do chladničky stuhnúť min. na 1 hodinu. Podávame posypané nastrúhanou čokoládou.
Komentáre
Zverejnenie komentára