Tekvicová polievka (pečená tekvica)



tekvica Hokaido
cibuľa 
cesnak
vývar
maslo 
olivový olej
kyslá smotana
krutóny


Tekvicu nakrájame na kocky a dáme na plech, polejeme trochou olivového oleja a pečieme pri 200 °C asi 30 min., kým tekvica nie je mäkká. Na troche masla a olivového oleja opečieme dozlatista na jemno nakrájanú cibuľu a roztlačený cesnak. Pridáme upečenú tekvicu a zalejeme vývarom tak aby bol vývar zarovno tekvici. Varíme kým tekvica nie je mäkká. Ochutíme soľou, korením a trochou chilli a chvíľu povaríme. Polievku rozmixujeme alebo prepasírujeme cez sitko. Pridáme kyslú smotanu krátko spolu povaríme a podávame s krurónmi alebo tekvicovými semienkami.


Komentáre

Obľúbené príspevky