Sacherova torta od Mišky

Cesto:

180 g čokolády
140 g masla
160 g kryštálového cukru,
8 žĺtkov
140 g polohrubej múky
1 ČL prášku do pečiva
8 bielkov
30 g práškového cukru

Plnka:

marhuľový lekvár


Poleva:

70 g čokolády

50 g Cery


Čokoládu roztopíme nad parou s maslom a necháme vychladnúť. Žĺtky vymiešame s cukrom, pridáme čokoládovú zmes, múku a prášok do pečiva. Bielky vyšľaháme do tuha, potom primiešame práškový cukor a opäť vyšľaháme. Sneh opatrne zamiešame do čokoládového cesta. Vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy (priemer 26 cm). Pečieme na 180 .... asi 40 minút. Necháme vychladnúť a cesto rozkrojíme na 2 prípadne 3 časti. Natrieme marhuľovým lekvárom jednotlivé vrstvy korpusu a tiež vrch a boky. Čokoládu s Cerou roztopíme nad parou a polevou polejeme tortu.

Komentáre

Obľúbené príspevky