Ovocná Pavlova
4 bielky
200 g kryštálového cukru
1 PL citrónovej šťavy
50 g práškového cukru
smotana na šľahanie
zmes ovocia
Bielky dáme do misky pridáme polovicu kryštálového cukru a šľaháme asi 5 min. vo vodnom kúpeli. Potom zoberieme misku z vodného kúpeľa, pridáme zvyšok kryštálového cukru a citrónovú šťavu a šľaháme na najvyššej rýchlosti do pevného snehu. Nakoniec vmiešame preosiaty práškový cukor. Hmotu rozotrieme do tvaru kruhu na plech vyložený papierom na pečenie (nie je nutné úplne uhladiť povrch a boky - torta vyzerá po upečení zaujímavejšie) pečieme v predohriatej rúre pri 100 °C asi 1 hod. pripadne dlhšie podľa potreby. Potom necháme vychladnúť a ozdobíme šľahačkou a ovocím.
Komentáre
Zverejnenie komentára